• English
 • Română
 • Deutsch

SYSTEMS

PROZESS-SYSTEME

Von dem Moment an, an dem das Rohmaterial in der Firma eintrifft bis zum Moment, indem der Prozess abgeschlossen ist, ist Effizienz das Kernelement jeder Aktivität eines Produzenten. Dies ist der Moment, indem Kunden die Ausstattung und die Prozesstechnologie suchen sollten, die die Produktivität sowie die Qualität und die Sicherheit der Produkte erhöht.

 • Technologische Ausrüstung aus rostfreiem Stahl
 • Karbonatisierungs- und Entgasungssysteme
 • Wiege- und Dosierungssysteme
 • Verpackungs- und Abfüllanlagen
 • Cleaning-In-Place Systems (CIP)
 • Produktwiederherstellungssystem (Pigging)
 • Rohrleitungen

FÖRDERSYSTEME

Verarbeitungs- und Verpackungsaktivitäten in einer Fabrik erfordern häufig die Verwendung von Förderern, um die Produkte zu heben, auszurichten, zu verteilen, zu sortieren, neu auszurichten oder zu transportieren. RAP Tronic stellt Förderer in verschiedenen Höhen und Längen, aus verschiedenen Materialien her, die in einer Vielfalt an Konfiguration produziert werden und eine oder mehrere Arten an Transportunterstützung enthalten (Band, Förderband). Das Unternehmen entwickelt und produziert auch eine Vielzahl an Förderern unter Berücksichtigung der Besonderheiten unserer Branche.

 • Förderbänder
 • Rollenbahn
 • Flugförderer
 • Modulare Bänder
 • Spiralbänder
 • Vibrierende Bänder

Echipament tehnologic din oțel inoxidabil

RAP Tronic produce la comandă recipienți, rezervoare, silozuri, tancuri, malaxoare și alte mașini de diferite capacități, în funcție de cerințele clientului:

 • pentru lichide, pulberi sau diferite materii prime
 • cu sau fără echipare pentru omogenizare, amestecare sau agitare
 • cu sau fără circuite de încălzire a conținutului și manta de protecție

 

Grupuri deaeratoare si carbonatoare

RAP Tronic realizează instalații automate de carbonatat și premix pentru orice tip de produs lichid, funcționale la anumite presiuni sau presiuni ajustabile, cu sau fără deaerator, pentru diferite capacități de producție.

Sisteme de cântărire și dozare

RAP Tronic livrează sisteme de cântărire și dozare în mod continuu sau în șarje cu numărare, pentru diferite capacități, gramaje și forme, în funcție de particularitățile fiecărui produs în parte. Acestea sunt pentru constituenți lichizi sau solizi, dozatoare gravimetrice, volumetrice cu melc, volumetrice pentru lichide.

Sisteme de ambalare și îmbuteliere

RAP Tronic furnizează mașini sau instalații automate sau semiautomate de ambalare în pungi, de formare și stivuire cutii, de etichetare și baxare și umplere recipiente.

Sisteme de igienizare și curățare industrială complet automatizate (CIP)

RAP Tronic produce sisteme de igienizare și curățare industrială în sistem continuu și discontinuu pentru spălarea și dezinfectarea echipamentelor de procesare. Acestea se realizează cu ajutorul stațiilor CIP echipate cu unități de spălare capabile să igienizeze tancurile sau echipamentele între etape sau procese distincte.

Sistem de recuperare al produsului (Pigging)

Aplicată în orice industrie care procesează lichide și produse cu vâscozitate ridicată și o rată ridicată de formare a sedimentelor, sistemul de recuperare a produsului, cunoscut ca și “pigging”, constă dintr-o piesă de cauciuc (”porcul”) care curăță și recuperează complet produsele valoroase din sistemele de conducte.
Porcul de cauciuc este presat prin conductă printr-un agent de propulsie (aer comprimat sau apă). Este introdus în conductă printr-o stație de lansare și, în funcție de procesul clientului, secvența de recuperare a produsului este efectuată printr-o stație de recepție.

Trasee de conducte

RAP Tronic abrică trasee de conducte din oțel inoxidabil, cu sau fără dublu strat de acoperire – sudate într-un mediu protejat.

Activitățile de procesare și de ambalare dintr-o fabrică necesită adesea folosirea conveioarelor pentru a ridica, alinia, distribui, sorta, reorienta sau transporta produsele. RAP Tronic produce conveioare de diverse înălțimi, lungime sau materiale, într-o gamă largă de configurații, folosind unul sau mai multe tipuri de suport portant (curea, bandă transportoare).
De asemenea, produsele companiei iau în primul rând în considerare caracteristicile cerute de ramura de activitate a beneficiarului.

Conveioare cu bandă

Conveioarele cu bandă sunt folosite în general pentru transportul neîntrerupt, în linie dreaptă (plan orizontal sau înclinat), pentru materiale granulate, sub formă de pudră sau încărcături unitare. Suportul de transport poate fi din PVC, poliuretan sau cauciuc, cu inserții textile, de diferite grosimi și lățimi, în funcție de caracteristicile materialelor transportate și de lungimea benzii.Transportoarele pot fi prevăzute cu diferite modele de mantinelă pentru ghidarea produsului sau păstrarea direcției de deplasare.

Conveioare cu rolă

Transportoarele cu rolă se folosesc pentru transportul încărcăturilor pe orizontală sau pe direcţie înclinată în unghi de 5-250. Aceste transportoare pot fi echipate cu role neantrenate (deplasarea făcându-se datorită pantei) sau cu role antrenate (deplasarea făcându-se cu viteză determinată).

Conveioare cu raclete

Transportoarele cu raclete sunt utilizate pentru manipularea sarcinilor vărsate de orice granulație. Nu se pot utiliza la transportul materialelor care prin fărâmițare își pierd proprietățile și nici al celor cu tendințe de aderare prin lipire la pereții jgheabului transportorului.

Conveioare modulare

Conveioarele modulare sunt executate din module de bandă PVC, poliuretan sau cauciuc cu inserție textilă sau din module turnate și îmbinate cu articulație.

Conveioare în spirală

Conveioarele elicoidale sunt folosite în general la transportul continuu al materialelor vrac, granulare, sub formă de pulbere sau în bucăți. Sunt orientate pe direcție orizontală sau înclinată și au ca principiu de funcționare melcul cu spire sau melcul cu spire și palete.

Conveioare vibratorii

Acest tip de transportoare se folosește la transportul materialelor granulare sau bucăți, în plan orizontal sau înclinat cu unghi mic în direcția de deplasare. Sunt prevăzute cu jgheaburi tubulare, dreptunghiulare su trapezoidale.
În calitate de producători de conveioare, realizăm tehnologia necesară nu doar pentru a muta produse dintr-un loc în altul, ci și pentru a permite procesatorilor din industria alimentară, farmaceutică, ș.a., să își mențină funcționalitatea și controlul asupra diverselor aplicații din procesul de producție.